DİKSİYON (DOĞRU VE GÜZEL KONUŞMA) EĞİTİMİ


İyi bir konuşmacı olmak için, düzgün bir diksiyona sahip olmak gereklidir. Doğru, güzel ve etkili konuşma ise kelimeleri doğru seslemek, tonlama ve vurguya dikkat etmek, akıcı ve arı bir Türkçeyle konuşmak, konuşmak kadar dinlemeyi de bilmektir.
Konuşurken kendini en doğru şekilde ifade etmek, kelimeleri ve cümleleri tane tane karıştırmadan ama dinamik bir biçimde konuşmak gerekir. Monotonluktan uzak dinamik bir sesle konuşmalıdır. Unutulmaması gereken bir detay da Türkçenin yazıldığı gibi okunmadığıdır. Ya da konuşulduğu gibi yazılmadığıdır.


Doğru ve güzel konuşma sadece iş hayatımızda değil, sosyal hayatımız ve özel hayatımız içinde çok önemlidir. Kendimizi doğru ifade edip anlatamazsak, etkili konuşamazsak, karşımızdaki kişide güven duygusunu oluşturamayız. Bu da her zaman kaybetmemize neden olur. Özellikle satış pazarlama işi yapanların, eğitmenlerin, ikna kabiliyetine dayalı işler yapanların, sunum yapanların çok iyi birer konuşmacı olmaları gerekir.


Ne yazık ki, okullarımızda ders olarak yer almayan doğru ve güzel konuşma eğitiminin özel kurslar ve derslerle alınması gerekiyor. Biz de eğitim kurumumuz aracılığıyla uygun koşullarda bu eğitimi isteyen her bireye vermek arzusundayız. 15 saatlik eğitimimiz içersinde şu başlıklar yer alıyor:


1- Doğru nefes alma
2- Harf ve kelimeleri doğru sesleme
3- Tonlama
4- Vurgulama
5- Doğaçlama
6- Sesi doğru kullanma
7- Doğru konuşma kurallarına uygun okuma

Tarafımdan verilen özel diksiyon eğitiminin içeriği yukarıdaki gibidir.

İletişim: sadanherguner@gmail.com