Dünyada yaygınlaşan “OBEZİTE”, ülkemizde de tehlike yaratan bir konumda. Peki, fazla kilolardan kurtulmak için sadece diyet ve spor yapmak yeterli mi? Bence değil. Diyet ve sporun öncesinde beyin gücünü kullanmayı bilmek gerek.

Beynimiz istediğimiz her sonuca ulaşmak için bize büyük bir güç sunuyor. Önce bunu öğrenelim. Kilo vermek, istemediğimiz bir alışkanlığımızı, huyumuzu değiştirmek bizim elimizde. Yapmamız gerekense aldığımız acı ve zevkin yerini değiştirmek. Bunu gelin şimdi kilo verme isteğine uyarlayalım.

Çok yemek yiyenler bir düşünsün. Neden bunu yapıyorlar? Düşünmenin sonunda görecekler ki, yemekten zevk alıyorlar. Normal ölçüde yediğinizde sorun yok ama aşırı yediğinizde bu zevk size pahalıya patlıyor. Sağlığınızı tehdit ediyor.

Bizler hayatımızı aldığımız zevk ve duyduğumuz acıya göre yaşarız. Zevk veren şeylere koşar, acı duyduklarımızdan kaçarız. Hayatımıza hakim olan bu iki duyguyu iyi kullanmak gerekir.

Gelelim kilo vermek için zevk ve acıyı nasıl kullanacağımız konusuna. Önce çok güçlü bir karar vereceksiniz. Kendinizi kilo verme kararınıza adeta adayacak, bunu yapacağınıza iman gücüyle inanacaksın. Şu anda yemek yerken aldığınız keyif, ileriki yaşlarınızda acınız olacak. Fazla kilolar sizi yürütmeyecek, hareketsiz yaşama zorunlu kılacak, tonlarca hastalığınız çıkacak, çirkin görüntünüz sizi hep üzecek, güzel kıyafetler giyemeyeceksiniz, sevdiklerinizle aktif beraberlikler yaşayamayıp belki de erkenden bu dünyadan göçüp gideceksiniz. Peki, siz bunu istiyor musunuz? Cevabınız hayır ise hemen harekete geçin. Şu an yerken keyif aldığınız tatlılara, pastalara, börek ve çöreklere acı alma duygusunu yükleyin. Unutmayın yıllar sonra bunlar size acı vereceğine, şimdi onları yememek için bir süreliğine acı çekmek çok daha iyi. Çünkü onlardan uzak kaldığınızda, çok değil 2-3 yıl sonrasında çok daha keyifli olacaksınız. Koca bir dilim kremalı pastayı yeme isteğine zevki değil acı çekme duygusunu bağlamak hayatınızı değiştirecektir.

Beyninizi kullanmayı başarırken en uygun diyet ve spor ya da egzersiz programını da uygularsanız, sağlıklı yaşamın yolunu tutmuş olursunuz.

Beyin gücümüz her şeye kadirdir. Uygulamanız dileğiyle.

Şadan HERGÜNER
İçsel ve Zihinsel Gelişim Danışmanı