Ne mutlu sevene ve sevgisini anlatabilene

Sevgili okurlarım, son yıllarda aktif olarak kutlanan sevgililer günü haftasında bu konuya biraz yer vermek istedim. O nedenle hem kendi yaptığım işleri sizlere sunuyorum, hem de sevginin anlatılmasının önemi üzerinde durmaya çalışıyorum.

Bazı insanlar sevgilerini açık etmekten mutluluk duyar. Bazıları içinde saklar, söylemekten çekinir. Kimileri de sevgisini sözle ifade etmekten utanır. Dilinin ucuna gelir yüreğinin sözleri ama söyleyemezler. Üstelik yazıya dökmekten bile rahatsız olurlar.

Ne yanlış bir tutumdur bu. Sevgi sözlerle ifade edildiğinde anlam bulur. Karşısındakine farklı bir haz verir. Sadece eylemlerle sevgi anlatılamaz. Sözlerle takviye ister. Jestlerle detaylanır. Sevdiğiniz insan, siz tam anlatmazsanız nasıl bu sevginin varlığına emin olabilir ki? Kendini seviliyor hissedebilir ki!

İşte bu nedenlerle sevdiklerinize sevginizi sözlerinizle anlatın. Hareketlerinizle, jestlerinizle hatta sürprizlerinizle taçlandırın. İçinizde tutmayın. O biriken sevgi gün gelir sizi, gerektiğinde ifade etmediğiniz için çok üzebilir. Ya sevdiğinizi elinizden kaçırırsınız, ya da o bu dünyadan göçtüğünde “Keşke onu ne kadar çok sevdiğimi söyleseydim.” Diyebilirsiniz. İçinizde açılacak bu yaralara izin vermeyin. Anne ve babalarınıza, eş ve sevgililerinize, çocuklarınıza, dostlarınıza, yakın akrabalarınıza sevginizi dile getirin. İster sözle, ister yazıyla ama mutlaka söyleyin.

Hayat sevdikçe, paylaştıkça güzeldir. Sevgi ise anlattıkça, paylaştıkça büyür. Hiç sevgisiz kalmamanız dileğiyle.

Şadan HERGÜNER