Baharın güzelliğini duymaya başladığımız bir dönemdeyiz. Doğa ana gözlerimizin önünde canlanıyor. Şöyle kış aylarının kasvetini üzerinden atıp, silkinmiş ve tazelenmiş, enerji dolmuş gibi… Ağaçlar yeşeriyor, çiçekler açıyor, güzel kokular saçmaya hazırlanıyor. Yeniden diriliş, doğuş gibi…


Bayılırım hanımeli ve ıhlamur kokusuna. İnsanın içine işler. Bambaşka duygulara çağırır. Temizliğin, arınmışlığın kokusu gibidir. O nedenledir ki her bahar, kurumuş dalların yeşermesi, can bulması gibi ben de yeniden doğarım ve yaşama bir kez daha merhaba derim. Ne mutlu bu duyguları yaşayanlara derim.

Bahar mevsimi, ilk ısıtan güneş ışınları, çiçekler ve tazecik yeşil yapraklar bedenimin harekete geçmesinin yanında ruhumu da hareketlendirir. Kış uykusundan uyanmış ruhum enerji dolar. Yeni işler üretmek isterim. Yeni kararlar alırım. Karşılıksız verme isteğim daha da artar. Bilirim ki yeniden dirilen doğa sonsuz bir kaynaktır almasını bilen için. Ben bu dirilişten aldığım enerjiyle ne kadar verici olursam, kaynaktan alacaklarım da o kadar çoktur. Çünkü yaratıcı kaynak sonsuz iyilik ve güzellikle doludur. Ben paylaştıkça O bana kat ve kat fazlasını verecektir.

İçsel ve ruhsal gelişimi iliklerimize kadar hissedeceğiz bir dönemdeyiz. Şimdi tazelenme, üretme ve paylaşma dönemi. Bereketin bol oldu bir süreç. Bu sürece bedenimizin yanı sıra aklımızı ve ruhumuzu uydurma zamanı.

Yaratıcı Güç, doğayı yenilediği gibi bizi de aynı oranda yeniliyor bu dönemde. Yeter ki bunu hissetmeyi ve fark etmeyi bilelim. Çoğumuz bedenimizle hissederiz baharın yenilenme duygularını. Oysa önemli olan ruhen de duyabilmektir. Yapabileceğimiz ne denli güzel işlerin olduğunu görebilmektir.

Ben bahar yorgunluğuna inanmam. Olsa olsa ancak, “Bahara uyum sağlama sürecidir bu” derim. Neden tazelenme zamanında yorgunluk yaşayalım ki…

Umarım bu yazım sizlerin de yenilenmesine katkı sağlar. Umutlar bizi hayata bağlayan tek araçtır. Onlar olmasa nasıl üstesinden geliriz yaşamın zorluklarının. Unutmayın her güçlüğün yanında bir kolaylık vardır. Önemli olan onu görebilmektir. İnişler ve çıkışlar ruhumuzun olgunlaşması içindir. Veee, her inişin mutlaka bir çıkışı vardır. Neden bu çıkış, yeni baharda yaşanmasın.
Umutlarınız bol, yeniden dirilişiniz güzel olsun.

Şadan HERGÜNER
İçsel ve Zihinsel Gelişim Danışmanı