Adli Tıp, Bülent Ecevit raporunu açıkladı:

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Başkent Üniversitesi'nde kaldığı 11 gün boyunca öldürülmek istendiği iddialarına resmi yanıt geldi.

Adli Tıp Kurumu Ergenekon Davası'na bakan mahkemenin talimatıyla hastanede tutulan kayıtları inceledi. Adli Tıp Kurumu, Parkinson hastalığı açısından Ecevit'e uygulanan tedavinin yetersiz olduğuna oy çokluğuyla karar verdi.

Adli Tıp Kurumu, Başbakan Bülent Ecevit ile ilgili raporunu açıkladı. Adli Tıp raporuna göre, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan Ecevit'in kaburga kırığının tedavisinin tam yapıldığı, parkinson tedavisinin ise eksik yapıldığını açıklandı.
Ergenekon Davası'nda mahkeme yıllardır konuşulan eski Başbakan Bülent Ecevit'in Başkent Üniversitesi'ndeki tedavisi sırasında verilen ilaçlarla öldürülmek istendiği iddialarını araştırma kararı almış ve o tarihte kaldığı hastanedeki tetkik ve tedavi kayıtlarını Adli Tıp Kurumu'na göndererek incelenmesini istemişti. Adli Tıp Kurumu Ergenekon Davası'na bakan mahkemenin gönderdiği kayıtları inceledi ve bu konuda hazırladığı raporu mahkemeye gönderdi.

11 gün kaldığı Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde ayakta duramayacak şekilde korumalarının desteğiyle çıkan Ecevit ile ilgili yıllardır konuşulan iddialar için Adli Tıp Kurumu oyçokluğuyla "yetersiz tedavi uygulandığı"
kararı verdi.

İşte bu rapor gösteriyor ki, eşi Rahşan Ecevit’in o dönemde anladıkları ve hissettikleri doğruymuş. Bülent Ecevit’i hastaneden çıkartmakta çok haklıymış. Başbakan'ın hastalığının en ileri olduğu dönemlerde eşi Rahşan Ecevit, tüm Türkiye'nin şaşkın bakışları altında Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden Bülent Ecevit'i çıkartarak eve götürmüştü. Tedavisi evde devam eden Bülent Ecevit’in sağlığında düzelme de olmuştu. 

O çok temiz ve saygın bir siyaset adamı, kaliteli bir insan, tam bir aydındı. Nur için de uyusun.

Şadan Hergüner