Biz kadınlar fazla duygusalız. Aşk meşk bizim için önemli. Duygularımızla hareket etmeyi, aklımızla hareket etmeye yeğleriz çoğunlukla. Cefakâr yanımız ağır bastığından mıdır nedir, zor erkeklere bulaşıyoruz genelde. Neymiş, seviyormuşuz, âşıkmışız falan… Oysa bunlar karın doyurmuyor. Sana köle gibi davranan adamı sevsen, derdini çeksen ne olur? Değerini mi bilecek? Sevgili hanımlar öyleyse bunlara paydos deme vakti geldi. Atın onları hayatınızdan ve anlatacağım türden bir tane bulmak için çalışmalara başlayın hemen.

Az bulunan bu özel erkekler genellikle eğitimli, iyi bir aileden gelen, kendini geliştiren, kadına değer veren, düşünceli adamlardır. Kadınsı yanlarıyla barışık olduklarından, kadını iyi anlarlar. Kendisine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkasına ve özellikle kadınlara yapmazlar. Zariftirler, romantik yanları türünün diğer örneklerine oranla fazladır. Kadını toplumun içinde her yönüyle görmek isterler. Ama doğal olarak bu erkeklerle birlikte olacak kadının da kaliteli olması gerekir.

İyi birer aşıktırlar. Kadına, kadın olmanın ayrıcalığını yaşatırlar. Kadınları etkilemenin yollarını bilir ve uygularlar. Çünkü onlar, eğitimli ve kaliteli kadının gücünü elinde tutmayı sevdiği kadar ait olduğu erkeğin rüzgârına kapılmak istediğini de iyi bilirler. Bu erkekler kadına istediği özgürlüğü verirler, baskıcı olmazlar. Ama asla başıboş bırakmazlar. Zaten kadının istediği de budur. Üzerinde hâkimiyet kurmayacak, ruhunu okşayacak, değerini bilecek fakat her zaman kendine kol kanat gerecek bir erkek isterler. Onlar, kadınların sığınacağı en emin limanlardır. 

Bu tarz erkekler genelde yakışıklıdırlar. Yakışıklı olmasalar bile bakımlıdırlar. İyi giyinirler. Zevk sahibidirler. Sıra dışı hobileri vardır. Golf oynamak, sörf yapmak gibi! Sosyal hayatları faaldir. Kültür ve sanattan anlarlar. Sinema, tiyatro alışkanlıkları vardır. Sanatçı olanları çoktur. Dernek ve kulüp üyelikleri vardır. Zengin olanları lüks yaşamı sever. Olmayanları ise iyi yaşamak için elinden geleni yapar.

Kesinlikle otur deyince oturan, kalk deyince kalkan erkekler değillerdir. Kişilik sahibi, akıllı, donanımlı adamlardır. Bir kadına kurban olacak yapıları yoktur. Ama sevdikleri kadını baş tacı edecek kadar olgundurlar. Duyarlı bir yanları vardır. Sürpriz yapmayı, güzel hediyeler almayı, sıra dışı geziler ve tatiller planlamayı severler. Kadının mutlu olması, kendini iyi hissetmesi onlar için önemlidir. Bir kadına istediklerini verebilme özelliğine sahip olmak, bu erkeklere kendini iyi ve önemli hissettirir.

Gelelim çapkınlık konusuna.  Ne yazık ki çok talep gördükleri için aldatmazlar diyemeyiz. Sadık olanları da vardır, olmayanları da. O yüzden bunlardan bir tane buldunuz mu elinizde tutmayı bileceksiniz. Zaten nadir bulunan varlıklardır. Gözünüzü açmanız gerekir. Bir erkek size kadın olduğunuzu hissettirebiliyorsa siz de ona aynısını yapmalısınız. Yoksa bu adamı uzun süre elinizde tutamayabilirsiniz.
İnsan gibi erkeklerin ve kadınların çok olacağı bir toplum olmamız dileklerimle. Sevgiyle kalın. 

Şadan Hergüner