Çok sıkıntılı ve acılı bir dönemden geçiyor ülkemiz. Uzun süredir kan dökülmeyen gün yok gibi. Ya terörle ya sadist ruhlu insanların eylemleriyle ya da kadın ve çocuklara uygulanan şiddetle sayısız ölüm oluyor. Çok can yanıyor çok acı yaşanıyor.



Yaşananlara kayıtsız kalmak mümkün değil. Çünkü olaylar ülkenin her yanına dağılıyor. Çözüm nerede diyorsunuz? Hep mi böyle gidecek, nereye kadar? İçiniz kan ağlıyor. Ne cefalarla, acılarla, fedakârlıklarla kurulmuş, ateşlerin içinden var edilmiş ülkeniz için yüreğiniz yanıyor. Giden canlar için üzülüyorsunuz.
Ama yılmamak lazım! Çökmemek, azimli olmak ve çalışmak lazım…

Mevlana şöyle demiş:

“Her şey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme.  İşte orası kaderinin değişeceği noktadır.”

Biz de birlik içinde bunu başarmalıyız. Zarar ve şer odaklarını yıkmalı, umutla kaderimizin yeniden değişeceği noktaya varmalıyız. Gözümüzü açmalı, görmekten korktuklarımızı görmeli, kafamızı kuma gömmemeliyiz.
Hiçbir zaman tam huzur, mutluluk ve tek düzelik yoktur ama kötülüklerin bu kadar çok olması da doğru değildir. Azaltmak, uyumu sağlamak, fitneleri olabildiğince temizlemek yine bizlerin elindedir. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır.


Şadan HERGÜNER