Sermayesiz olarak yapılacak bir çok iş vardır. Kendi bilgi ve birikimlerinizle ya da bir yerden bulacağınız bazı eşyaları satmak yoluyla para kazanmak mümkün.

Danışmanlık Yapmak: Uzman olduğunuz bir konu varsa,  danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Ya da farklı söylemiyle koçluk yapabilirsiniz. Kendi bilgi ve deneyimlerinizi bu yolla para kazanarak başkalarına aktarabilirsiniz.

Eğitmenlik Yapmak: Çeşitli el becerileriniz varsa onları kurslar aracılığıyla başkalarına öğretebilirsiniz. İlkokul çocuklarına ders çalıştırma konusunda yardımcı olabilirsiniz.

Yemek Yapmak: Ev kadınları için kolay iş imkanı olarak değerlendirecekleri bir seçenektir. Kendi çevrelerindeki iş yerlerine, dükkanlara, çalışan insanlara, günlük yemek yaparak para kazanabilirsiniz. Ev hanımlarının davetleri, günleri için de özel ikramlıklar hazırlayabilirsiniz.

Pazarcılık Yapmak: Her yaştan kadının ürettiklerini satabileceği bir iştir pazarcılık. Pazarlarda çalışan kadın sayısı oldukça fazladır. Pek çok şehirde kadın pazarları kurulmaktadır. Buralarda el ürünlerinizi, yetiştirdiklerinizi, hazırladığınız reçelleri, yiyecekleri satabilirsiniz.

Editörlük, Metin Yazarlığı Yapmak: İnternet sitelerine başvurarak yazı hazırlama ve içerik gönderme teklifinde bulunabilirsiniz.

Çeviri Yapmak: Çok iyi konuşup, yazdığınız bir yabancı diliniz varsa evde çeviri yaparak para kazanmanız mümkün.

Evde Çocuk Bakmak: İster kendi evinizde ister ailenin evinde çocuk bakmak yoluyla iyi paralar kazanabilirsiniz.

Evde Ütü ve Küçük Tadilatlar Yapmak: Çalışan insanlar için bulunmaz bir nimet bu hizmet.  Duyurularınızı yaparak müşteri bulabilirsiniz. Uygun fiyatla çalışınca mutlaka müşteri bulunacaktır. Tabi sabırlı olmak, işini düzgün yapmak, verdiğiniz sözü tutmak devamlılığı getirecektir.

E – Ticaret Yapmak: Biraz bilgi edinip, internet üzerinde hazırlayacağınız bir blog ya da site aracılığıyla ürün satışı yapabilirsiniz. Hazır ürünleri ihtiyaç sahiplerine uygun fiyat seçenekleri sağlayıp satmak gibi, kendi ürün ve hizmetlerinizi de pazarlayabilirsiniz.